Düsseldorf (DUS) Förseningar & kompensation - Flightright SE

Trustpilot 4.6/5 baserat på 375 omdömen

Düsseldorf - Ersättning vid försenad eller inställd flygning

Kontrollera ditt ersättningsanspråk på bara 2 minuter

flyg-avbokningar-förseningar-flygplats-duesseldorf
legal-expert

Godkänd av Oskar de Felice

Expert på flygpassagerares rättigheter

99 % framgång i domstol
På marknaden sedan 2010
Riskfritt

Aktuella försenade och inställda flyg på Düsseldorf Airport

I vår tabell hittar du alla aktuella försenade och inställda flyg på Düsseldorf Airport. Ett av flygen var ditt och strejk eller dåliga väderförhållanden var inte orsaken till flygproblemen? Kontrollera då ditt anspråk direkt med vår kompensationsräknare och instruera Flightright att genomdriva dina rättigheter på ett okomplicerat sätt.

Sök

Försenade och inställda flyg på Düsseldorf Airport

Düsseldorf Airport (DUS) öppnades 1927 och är därmed en av de äldsta och största flygplatserna i Tyskland. När det gäller punktlighet ligger Düsseldorf Airport i mitten av fältet. Förseningar och inställda flyg kan förekomma med oregelbundna intervall. Enligt Flightright var totalt 65790 flygningar planerade på Düsseldorf Airport (Düsseldorf) år 2023. Av dessa ställdes 1459 flygningar in, vilket motsvarar 2,22% av alla planerade flygningar. Dessutom var 146 flyg försenade, vilket motsvarar 0,22% av alla flygningar.

Har du drabbats av ett försenat eller inställt flyg på Düsseldorf Airport? Då kan du ha rätt till en kompensation på mellan 250 och 600 euro. Du kan enkelt kontrollera din rätt nu med vår kompensationsräknare. Du kan sedan ge Flightright i uppdrag att driva in din ersättning. Om Flightright lyckas genomdriva din rätt kommer du att få din ersättning minus vår framgångsprovision (vanligtvis 20-30% plus moms).

Vad har jag rätt till i händelse av försenat eller inställt flyg på Düsseldorf Airport?

  • Mellan 250 € och 600 € i kompensation enligt EU:s förordning om passagerares rättigheter
  • Från 3 timmars flygförsening, inställt flyg, överbokning eller missat anslutningsflyg
  • Kompensationen är oberoende av biljettpriset.
  • Upp till 2 år retroaktivt

Vad ska jag göra om mitt flyg är försenat eller inställt på Düsseldorf Airport?

  • Helst ska du orsaken till förseningen eller det inställda flyget bekräftad skriftligen av flygbolaget
  • Samla in bevismaterial: Foton, kvitton på utgifter, biljetter och vouchers kan vara till hjälp
  • Säkerställvårdtjänster på flygplatsen
  • Använd kompensationsberäknaren och ta reda på vilket belopp du har rätt till

När börjar jag få kompensation för försenade eller inställda flyg på Düsseldorf Airport?

Sedan 2004 har EU:s förordning om flygpassagerares rättigheter reglerat rätten till kompensation för flygresenärer i händelse av förseningar, inställda flyg, ombokningar i sista minuten och missade anslutningsflyg. Om ett flyg är försenat med mer än 3 timmar eller ställs in kan flygresenärer ha rätt till upp till 600 euro. Det ursprungliga biljettpriset eller om flygresan bokades i samband med en paketresa eller en affärsresa har ingen betydelse för ersättningen. Förordningen om flygpassagerares rättigheter gäller för flygningar som antingen avgår från eller landar i EU och där flygbolaget är baserat i EU. Flygbolaget måste också vara orsaken till förseningen eller det inställda flyget. Exceptionella omständigheter, som strejk eller hårt väder, befriar flygbolaget från sitt ansvar.

Följande gäller i princip:

  • Förseningar: Ditt flyg har anlänt till destinationen mer än 3 timmar för sent.
  • Avbokningar: Du informerades om avbokningen mindre än 14 dagar före avresan.
  • Överbokning: Flygbolaget överbokar din flygning och du kan inte längre hitta en plats ombord.
  • Missat anslutningsflyg: Du missar ditt anslutningsflyg och når din slutdestination med en försening på 3 timmar eller mer.

Den ersättning du får baseras endast på den tillryggalagda sträckan – inte på det pris du betalade för din biljett:

  • Kortdistansflyg (mindre än 1 500 kilometer): Du har rätt till en kompensation på 250 euro på Stuttgarts flygplats
  • Medeldistans (upp till 3500 kilometer): Du är berättigad till en ersättning på 400 euro på Stuttgarts flygplats
  • Långdistans (över 3 500 kilometer): Du är berättigad till en kompensation på 600 euro på Stuttgarts flygplats

Vad ska jag göra om mitt flyg är försenat eller inställt på Düsseldorf Airport?

Om du drabbas av ett försenat eller inställt flyg på Düsseldorf Airport måste du först kontrollera om ditt flyg är berättigat till kompensation. Även detta första steg är vanligtvis svårt att ta som enskild person utan juridisk expertis och tillgång till jämförbara fall eller databaser. Med vår kompensationsräknare kan du på bara några minuter kontrollera om din flygning är berättigad till kompensation och skicka in ditt ärende till Flightright. 3,2 miljoner passagerare litar redan på vår tjänst och vår framgångsgrad på 99 % kvalificerar oss för att driva igenom ditt kompensationskrav hos flygbolaget.

KONTROLLERA DIN ERSÄTTNING PÅ 2 MINUTER

Vad har jag för rättigheter vid långa väntetider på flygplatsen?

Beroende på rutt och försening har du rätt till olika tjänster från ditt flygbolag på Düsseldorf Airport. Du bör insistera på följande tjänster om du måste vänta på ditt flyg:

  • Kortdistansflyg upp till 1500 km: gratis drycker, snacks, e-post, fax och två telefonsamtal från en väntetid på 2 timmar.
  • Medeldistans 1500-3500 km: gratis drycker, måltider och två telefonsamtal, e-post eller fax om du måste vänta 3 timmar eller mer
  • Långdistans från 3500 km: gratis dryck, måltider och två telefonsamtal, e-post eller fax från 4 timmars försening av avgång
  • Överbokning: I händelse av överbokning har du rätt till alla tjänster utan väntetid.

Förseningar på mer än 5 timmar

Vid en försening på mer än 5 timmar kan du ställa in ditt flyg oavsett rutt. Under dessa omständigheter är ditt flygbolag skyldigt att ersätta dig – eller erbjuda dig alternativ transport. Avresa nästa dag

I detta fall har du rätt till en övernattning på hotell inklusive returresa till flygplatsen. Kontakta ditt flygbolag direkt och be om en skriftlig bekräftelse på rum och transfer.

Viktigt att tänka på
Flygbolaget är inte befriat från att betala ersättning om du har fått vårdinsatser utfärdade.

Vårt Flightright-löfte

Tack vare vår expertis har vi en mycket hög framgångsgrad när det gäller att kräva ersättning. Därför kan vi lova dig en helt kostnadsfri tjänst om ditt ärende inte går igenom!

  • upp till 600 euro i ersättning per person
  • över 11.000.000 nöjda kunder
  • 99 % framgång i domstol

Hur kan jag skydda mig inför mitt framtida flyg från Düsseldorf Airport?

Din flygning från Düsseldorf Airport ligger fortfarande i framtiden, men du vill vara säker på att du inte går miste om en kompensationsbetalning nu? Du kan helt enkelt ange dina planerade flygningar i vår kompensationsräknare i förväg så informerar vi dig om du har rätt till kompensation.

Vilka är mina passagerarrättigheter i händelse av ett inställt flyg på grund av strejk på Düsseldorf Airport?

Om ditt flyg ska avgå från Düsseldorf (Düsseldorf) Airport och det pågår en strejk på flygplatsen i fråga, ska du först kontrollera om ditt flyg påverkas av de inställda flygningarna på grund av strejken. Enligt EU:s förordning om passagerares rättigheter har du rätt till alternativ transport eller återbetalning av biljettpriset. Du kan också ha rätt till ersättning om det inte finns några extraordinära omständigheter och det t.ex. är en intern flygstrejk. Kontakta ditt flygbolag för mer information om ersättningstransport, ombokning eller återbetalning av biljett samt lokala tjänster som catering och vid behov boende och transport till hotellet.

Kan jag få flygkompensation om mitt flyg på Düsseldorf Airport är försenat eller inställt på grund av strejk?

Ett inställt flyg eller en betydande försening på mer än tre timmar på grund av strejk betraktas ofta som en extraordinär omständighet, förutsatt att strejken inte är flygbolagets eller flygpersonalens fel. Det finns ingen rätt till kompensation under exceptionella omständigheter. Ändå bör passagerare kontrollera sina rättigheter till grundläggande vård- och cateringtjänster på Düsseldorf Airport (Düsseldorf). Detta inkluderar måltider, förfriskningar och, om nödvändigt, boende, beroende på förseningens längd och flygrutten. Också viktigt att veta: Om ditt flyg ställs in på grund av att flygpersonalen strejkar har du rätt till återbetalning av biljettpriset, alternativ transport, catering på plats och ytterligare kompensation.

Användbar information angående Düsseldorf Airport

Düsseldorf Airport ligger i den norra utkanten av staden Düsseldorf, ca 6 km från stadens centrum. De mest frekventa flyglinjerna från flygplatsen går till München, Mallorca och Berlin-Tegel. Intressant fakta: Düsseldorf Airport har det högsta kontrolltornet i Tyskland. Det är 87 meter högt.

Mittfältet i punktlighetsrankingen

Düsseldorf Airport ligger i mittfältet när man jämför punktligheten för avgående flyg med andra flygplatser i Tyskland. Men om man tittar på förseningar på 15 minuter eller mer var mer än 20 % av flygen tvungna att lyfta sent. Düsseldorf Airport upplevde en robust flygverksamhet bland sina flygbolag under 2023. Det mest aktiva flygbolaget var Eurowings med totalt 18 520 flygningar med 334 inställda avgångar och 5 förseningar, vilket tyder på en relativt stabil verksamhet med minimala störningar. Tätt följt av Sun Express med 3 932 flygningar, 45 inställda avgångar och 13 förseningar, vilket tyder på en effektiv verksamhet trots vissa inställda avgångar.

Exceptionella omständigheter

Förutom stormar och så kallade bird strikes kan även strejker av mark- eller flygpersonal inträffa på både stora och små flygplatser. Eftersom dessa händelser betraktas som exceptionella omständigheter finns det ingen rätt till ersättning från flygbolaget eller flygplatsen i dessa speciella fall.

Gick inte din resa från Düsseldorf Airport som planerat?

Enligt Flightright data så inträffade 1605 incidenter på Düsseldorf Airport (Düsseldorf), vilket motsvarar 2,44% av alla avgångar. Vid förseningar, inställda flyg och överbokningar kan resenärer ha rätt till kompensation eller återbetalning av biljetter. Flightright bevakar dina rättigheter.

Rulla till toppen